Kysymyksiä ja vastauksia
Tuleeko isoskoulutuksesta jotain viestiä että milloin se alkaa? Onko isoskoulutuksilla jotain määrää kuinka monta pitää käydä? Entä mitä muuta pitää suorittaa tai tehdä että pääsee isoseksi? o Syyskuun puolivälissä aloitetaan, ja tietoa tulee kyllä, ainakin leirien vatsappiryhmien kautta. Ei ole sellaista määrää, joka "pitäisi käydä". Vähän sama juttu kuin pallopeleissäkään ei ole tiettyä treeneihin osallistumisen määrää, jonka jälkeen pääsee peliin.Ei ole muuta vaatimusta kuin tuossa isostoiminnassa mukana oleminen. ppikouluäivärippikoulu ti 7.7. Joko kirkkoon voi osallistua enemmän perheenjäseniä kuin 4- 5? o Uusi vastaus 14.7. Elokuun alusta entistä useammat voivat tulla. Lukumäärää tarkennetaan lähipäivinä. Onko ripareilla enään paikkoja isoseksi? o Peruutuspaikkoja voi tulla. Niihin pääsee parhaiten kiinni, kun osallistuu Pappilan nuorteniltoihin. Siellä niistä yleensä neuvotellaan. Järjestetäänkö jatkista tai sysäriä lotjalla tänä vuonna? o Asiaa ei ole vielä päätetty, mutta nyt näyttää todennäköiseltä, että Jatkis jää väliin, kun taas Sysäri järjestetään. Millainen suihkutilanne on lotjalla, eli saako siellä käydä itsekseen rauhassa vai onko pakko mennä muiden kanssa samaan aikaan? o Jos majoituksessa käy tuuri, onnistuu noin vain. Jos ei onnaa, voit puhua asiasta vetäjille. Onnistuu siis tavalla tai toisella. Ajankohtaisten muutosten takia kannattaa seurata www.seuris.net ja sieltä sivua uudet infot.
Seuris- blogi
YHTEYDET
Kysymyksiä ja vastauksia
LEIRI-INFO
BLOGIT JA LINKIT
IG FB TW
Hiihtolomaleiri Lotjan tuvalla 21.5-1.3.2017 Jos ei ole talvirippikoulun isosena, voi mennä Lotjalle laskettelemaan. Tosin moni haluaa vain lähteä Lotjalle ailman laskettelua. Lotjalla kuluu aika muuten vain kavereiden kanssa. Lotjan hiihtoloma on varmasti halvin tapa lähteä pohjoisen rinteisiin. No koskas tänne voi ilmoittautua? Helmikuussa kerrotaan tästä lisää Saako täällä hiihtää? Kyllä saa ja laskettelemaan pääsee myös. Jotkut oleilevat vain leirikeskuksessa Pääsiäisreissu eli “päsäri” Lotjan tuvalla 13.-17.4.2017 Monivuotinen kestosuosikki, josta monet ajattelevat, että sieltä ei voi olla poissa sen jälkeen kun on kerran mukaan lähtenyt. Sisältö nousee hiljaisen viikon, pitkän perjantain ja pääsiäisen teemoista, joihin mahtuu oikeastaan koko elämä. Parhaimmillaan nämä retket ovat antaneet enemmän ajattelemisen aihetta kuin kaikki muu mikä vuoden aikana tapahtuu. Moni sanoo, että vaikuttavimmat iltahartaudet kuullaan ja nähdään täällä. Suuria tapahtumia on pääsiäisyön ateria, jolla syödään nyyttikestien hengessä pitkään, hyvin ja samalla myös hartaudellisesti.Kaiken tämän ohella retkellä on paljon leppoisaa yhdessäoloa, pelailua, mäenlaskua, iltaohjelmaa ja muuta kivaa.Lähdetään torstaina ja tullaan takaisin toisena pääsiäispäivänä eli maanantaina. Mukana on tasaisesti kaiken ikäisiä. Pirkkalassa järjestetään samaan aikaan Pappilan pääsiäinen. Se kokoaa Pappilan täyteen väkeä. o No koskas tänne voi ilmoittautua? Joskus maaliskuussa aukeaa ilmoittautuminen Lotjan jatkoripari Ajankohtana on tavallisesti syyskuun ensimmäinen viikonvaihde. Perjantaina lähdetään ja sunnuntai- iltana tullaan. Mukaan voi pyrkiä sen jälkeen, kun on joskus elokuun lopulla saanut kotiinsa retkestä kertovan kirjeen. Jatkoriparilla ei ole oppitunteja, mutta iltahartaudet tietysti on. Yleensä keskustellaan jostain syvällisemmistäkin asioista, pidetään iltaohjelmat ja muuten vain viihdytään ja pelataan kaikenlaista. Toimintaa on paljon. Yön pimeydessä mennään usein lipunryöstöä. Mukana on kaiken ikäisiä, paljon  juuri rippikoulun käyneitä. Syysloma Lotjan tuvalla Syysloman piristeeksi järjestetään Lotjalla nuoremman väen syysleirit. Se on vähän kuin rippikoulu, mutta rennommilla järjestelyillä ja rippikoulun parhaat herkut poimien. Korpilahden retki Joskus marraskuussa mennään yhden yön yli kestävälle retkelle Mutasen leirikeskukseen, talvileirin syntysijoille, joilla lotjalaisetkin viihtyvät. On kisailua, iltaohjelmia, yhdessäoloa, pelailua ja normaalit hartaudet.
Arto Köykkä: Rippikoulu- ja nuorisotyön pappi     050 357 8111 ate@saunalahti.fi Teemu Kallio: Nuorisotyönohjaaja, nuoret        050 356 9230 teemu.kallio@evl.fi Taru Lossi: Nuorisotyönohjaaja, nuoret aikuiset        050 561 0838 taru.lossi@evl.fi Reetta Mäkinen: Kouluikäistyön pappi 040 638 6411 reetta.makinen@evl.fi Maarit Räikkä: Nuorisotyönohjaaja, kouluikäiset ja partio      050 380 7963 maarit.raikka@evl.fi  Ville Salminen: Nuorisotyönohjaaja, kouluikäiset       050 380 7965 ville.salminen@evl.fi
Tuleeko isoskoulutuksesta jotain viestiä että milloin se alkaa? Onko isoskoulutuksilla jotain määrää kuinka monta pitää käydä? Entä mitä muuta pitää suorittaa tai tehdä että pääsee isoseksi? o Syyskuun puolivälissä aloitetaan, ja tietoa tulee kyllä, ainakin leirien vatsappiryhmien kautta. Ei ole sellaista määrää, joka "pitäisi käydä". Vähän sama juttu kuin pallopeleissäkään ei ole tiettyä treeneihin osallistumisen määrää, jonka jälkeen pääsee peliin.Ei ole muuta vaatimusta kuin tuossa isostoiminnassa mukana oleminen. ppikouluäivärippikoulu ti 7.7. Joko kirkkoon voi osallistua enemmän perheenjäseniä kuin 4-5? o Uusi vastaus 14.7. Elokuun alusta entistä useammat voivat tulla. Lukumäärää tarkennetaan lähipäivinä. Onko ripareilla enään paikkoja isoseksi? o Peruutuspaikkoja voi tulla. Niihin pääsee parhaiten kiinni, kun osallistuu Pappilan nuorteniltoihin. Siellä niistä yleensä neuvotellaan. Järjestetäänkö jatkista tai sysäriä lotjalla tänä vuonna? o Asiaa ei ole vielä päätetty, mutta nyt näyttää todennäköiseltä, että Jatkis jää väliin, kun taas Sysäri järjestetään. Millainen suihkutilanne on lotjalla, eli saako siellä käydä itsekseen rauhassa vai onko pakko mennä muiden kanssa samaan aikaan? o Jos majoituksessa käy tuuri, onnistuu noin vain. Jos ei onnaa, voit puhua asiasta vetäjille. Onnistuu siis tavalla tai toisella. Ajankohtaisten muutosten takia kannattaa seurata www.seuris.net ja sieltä sivua uudet infot.